sobota, 14 maja 2011

kurczak z brzoskwiniami w sosie curry

Poprzedni przepis przypomniał mi o daniu, którego już dawno nie robiłam...czyli blog spełnia swoją funkcję:)
Dwie piersi kurczaka kroję na kawałki wielkości orzechów włoskich. Solę je i pieprzę. Wrzucam na rozgrzaną patelnię (jeśli nie dbacie o kalorie, dodajcie trochę masła, nabierze lepszego smaku) i obsmażam chwilę. Dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie z puszki i zalewam całość sokiem z brzoskwini. Powstały sos przyprawiam pełną łyżeczką curry, sokiem z 1/4 cytryny, solą i znaczną ilością pieprzu. Zawartość patelni gotuję krótko, do momentu gdy brzoskwinie staną się lekko miękkie.
Razem z ryżem danie tworzy dobrany duet.
Bon appétit!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz